Postura corecta si somnul linistit

Acest articol este din categoria evenimente, dar tin sa va reamintesc ca si un somn bun, odihnitor poate fi un eveniment atunci cand ne bucuram de el dupa mult timp.

„Cel mai bun somn este cel din patul meu de-acasa”

De exemplu, multe dintre afectiunile coloanei care apar inevitabil cu inaintarea in varsta (si nu numai!) ajung sa ne intoarca noaptea de pe o parte pe cealalta fara a ne gasi o pozitie comfortabila, odihnitoare. Multi dintre dumneavoastra ati fost poate in situatia de a dormi in alta parte (pensiune, hotel) si de a remarca un pat mult mai bun decat cel de-acasa. Documentarea in alegerea unei saltele este foarte importanta, daca suferiti de anumite afectiuni atunci este nevoie si de sfatul unui specialist.

In zilele de 13-14 iulie 2013 am participat la un eveniment al Departamentului de saltele din cadrul magazinului Kika. Ne-am intalnit cu clientii Kika si am discutat despre problemele de spate cele mai frecvente, de ce sa ne luam o saltea confortabila, ce saltea este potrivita, cum sa dormim cat mai comod, cum sa prevenim aparitia problemelor de spate, ce saltea este ideala pentru copii si adolescenti.

Oamenii au fost receptivi, au pus intrebari si unii dintre ei si-au ales o noua saltea confortabila. Pentru mine, ca si kinetoterapeut, experienta a fost extrem de interesanta pentru ca atunci cand vine vorba de problemele pacientilor mei fiecare caz este unic si necesita o particularizare, iar de multe ori asta implica si „corectarea” stilului de viata de dupa sedintele de la cabinet: sporturile practicate, atentia pentru postura la birou, in timpul somnului etc.

Zilnic dedicam somnului opt ore

Joi, 18.07 le-am prezentat jurnalistilor „Postura corecta si somnul linistit”, o prezentare in care am explicat pe intelesul tuturor legatura dintre unele afectiuni ce se trateaza prin fiziokinetoterapie si stilul de viata adoptat de fiecare, perioada somnului fiind una cu aport important (in definitiv sunt 6-7 ore in medie pe noapte pe care le petrecem in pat).
Despre ce am vorbit?

– cum apar problemele de spate
– cum sa avem o postura corecta
– care sunt principalele probleme ale spatelui
– ce sa facem sa prevenim problemele spatelui
– cum sa stam corect la birou
– de ce sa ma preocup de alegerea unei saltele de pat
– cum ne asiguram confortul pentru un somn odihnitor
– pozitii recomandate de somn in cazul unor afectiuni etc.

In incheiere va reamintesc:
– o saltea comoda, confortabila nu implica automat o postura corecta in timpul somnului;
– unele afectiuni pot fi ameliorate sau inrautatite de o saltea nepotrivita (chiar si noua!) sau uzata;
– daca va stiti suferind de anumite afectiuni ale spatelui nu ezitati sa cereti un sfat de la un kinetoterapeut;
– alegerea unei saltele se face pentru o perioada indelungata de timp, atentie sporita asadar.

Saltele-Kinetoterapie-Somn-linistit-6 Saltele-Kinetoterapie-Somn-linistit-5 Saltele-Kinetoterapie-Somn-linistit-4 Saltele-Kinetoterapie-Somn-linistit-3 Saltele-Kinetoterapie-Somn-linistit-2 Saltele-Kinetoterapie-Somn-linistit-1