Problemele de greutate

Atunci cand mergem pe strada, intram intr-o scoala sau gradinita, ne plimbam prin parc, observam tot mai multi copii cu predispozitie spre obezitate. Incep discutia despre copii, pentru ca ei pornesc cu o tulburare si este greu sa si-o regleze pe parcursul vietii. Ei pot deveni adulti ce nu-si gasesc, poate, toata viata echilibrul in ceea ce priveste greutatea specifica. Si atunci incepe lupta cu kilogramele in plus: diete diverse, infometare, frustrari.

Rolul parintilor este sa-i tina sub supraveghere si sa-i invete obiceiurile sanatoase de foarte mici. Alimentatia sanatoasa si exercitiile fizice ii ajuta in orice conditii, chiar daca problemele cu greutatea sunt de alta natura (endocrina), nu datorate sedentarismului si regimului alimentar necorespunzator.

Primul pas in combaterea problemelor de greutate este acceptarea ca trebuie luate masuri. O vizita la medic, in care sa cerem masuratori specifice varstei, poate incadra existenta sau nu a unei probleme.

Masurile de scadere in greutate sunt cu atat mai eficiente, cu cat se incep mai repede. Ne putem referi la un copil, care are sansa de a slabi repede, deoarece arderile lui sunt foarte intense si energia ii permite sa sustina efortul unor exercitii fizice, dar vorbim si despre un adult care-si doreste sa isi mentina starea de sanatate, crescandu-si tonusul muscular si scazand in greutate.

Se stie dintotdeauna ca exercitiile fizice sunt primele care concura la eliminarea excesului ponderal, dar trebuie sa punem accent pe ele mai ales acum, intr-o societate predominata de sedentarism.

 

Lasă un comentariu