Eveniment – Minte sanatoasa in corp sanatos

Pe 6 iunie 2013, Izokinetica prin kinetoterapeutul său Nicoleta Zugravu a susținut un curs-eveniment ”Minte sanatoasa intr-un corp sanatos” la Fundatia Pricipesa Margareta. Beneficiarii au fost copii cu varstele intre 7 si 14 ani, varste la care se formeaza obiceiuri importante care se vor reflecta in viata de adult de mai apoi.

Event-Minte-sanatoasa-in-corp-sanatos-05

Primul lucru ”predat” celor mici a fost cum si la ce te ajuta execitiile fizice, o etapa peste care in general se ”sare”, iar copii nu gasesc o motivatie in a face sport pentru sanatate daca nu inteleg mai multe despre acest subiect. Lectia a fost interactiva, copiii receptivi la informatiile noi si voluntari in a-si exprima parerile si a executa cele invatate.

Despre ce s-a vorbit?

  • cum sa stam drepti
  • care este postura corecta
  • cum sa stam corect in banca
  • cand sa incepem sa facem exercitii fizice si ce efecte au acestea asupra corpului
  • cum ne dezvolta inteligenta sportul

De multe dintre aceste probleme sunt preocupati si adultii, iar copiii nu le constientizeaza daca nu li se explica ce este bine si ce este rau, care este impactul pe termen lung. Nu este suficient doar sa li se atraga atentia, ci sa li se explice pentru a se corecta si singuri fara sa inteleaga prin asta o corvoada, o obligatie, o ”toana” a parintilor/profesorilor etc.

Dialogul cu cei mici a continuat si pe baza exemplelor din sporturile pe care le practicau ei sau nu, subliniind avantaje si dezavantaje, importanta miscarilor corecte etc.

Va lasam in compania catorva imagini care sa sublinieze atmosfera placuta si comunicarea deplina cu cei mici care s-au dovedit a fi interesati de subiect mult peste asteptari.

Event-Minte-sanatoasa-in-corp-sanatos-04

Event-Minte-sanatoasa-in-corp-sanatos-03

Event-Minte-sanatoasa-in-corp-sanatos-02

Event-Minte-sanatoasa-in-corp-sanatos-01

Reclame