A preveni este mai usor decat a vindeca!

Important este sa prevenim aparitia atitudinilor vicioase. Preventia se face inca din copilarie, dar se continua si in perioada urmatoare, deoarece atitudinile vicioase pot aparea la orice varsta si se pot amplifica in cazul in care nu se actioneaza asa cum ar trebui. Pentru a preveni trebuie sa cunoastem cauzele si imprejurarile ce determina atitudinea vicioasa si sa le inlaturam.

Care ar fi cauzele aparitiei:

– mostenirea genetica joaca un rol primordial. In cazul in care parintii, respectiv bunicii au o postura gresita, ca urmare a rutinei sau a unei afectiuni dobandite, trebuie sa luam masuri sa nu ajungem la aceleasi probleme.

– micile traumatisme repetate pot duce la afectarea articulara si instalarea unor deficite, care initial nu sunt observate, ca ulterior sa se agraveze.

– lipsa activitatii fizice regulate este un factor important ce duce la aparitia anumitor deficite (ne referim la scaderea mobilitatii, scaderea fortei si rezistentei musculare, ca acestea sa duca la probleme la nivelul coloanei sau la alte articulatii).

Ce putem face:

– sa imbunatatim starea de sanatate prin exercitii fizice specifice ( sub indrumarea unui specialist);

– daca simtim ca sunt incordati muschii si avem o postura gresita putem face masaj fie de relaxare, fie in scop teraputic;

– sa imbunatatim factorii si conditiile activitatilor zilnice (banca la scoala, biroul la serviciu);

– sa deprindem obiceiuri cat mai corecte privind pozitia corpului, miscarea, odihna.

Reclame