Varsta, o problema?

Niciodata nu este prea tarziu sa incepeti sa faceti exercitii fizice. Important este sa o faceti sub supravegherea specialistului, deoarece acesta este in masura sa stabileasca tipul efortului, durata sedintei de exercitii, modul in care se executa miscarile, indicatii si contraindicatii.

 

Ce se intampla cu muschii odata ce inaintam in varsta?

Masa musculara scade aproximativ cu 1-2% pe an. Muschii iti mentin o postura buna, ard calorii, ajutand la mentinerea greutatii corporale, iti dau forta, rezistenta, asigura circulatia sanguina la nivelul osului, facandu-l si pe acesta rezistent. Daca forta musculara scade, implicit scade mobilitatea articulara si devenim rigizi pe zi ce trece. Dimineata apare redoare in miscare, chiar dureri.

Se pare ca tonusul muscular poate creste cu ajutorul exercitiilor fizice, la orice varsta.

 

Ce se intampla cu rezistenta odata cu inaintarea in varsta?

Rezistenta organismului scade, aparand astfel bolile cardiovasculare.

 

Ce se intampla cu mobilitatea?

Scade si mobilitatea alaturi de forta musculara, dar exercitiile de stretching sunt in masura sa o creasca.

 

Ce se intampla cu echilibrul?

Avand in vedere frecventa crescuta a caderilor la persoanele varstnice, putem deduce aparitia problemelor de echilibru. Fracturile osoase sunt cele mai des intalnite traumatisme in urma caderii. Activitatea fizica creste echilibrul corpului si astfel, scade riscul cazaturilor.

 

Ce se intampla cu oasele?

Dupa cum stim, odata cu inaintarea in varsta scade denstatea ososasa si astfel, apare problematica osteoporoza. Cele mai frecvente fracturi ca urmare a instalatii osteoporozei se intalnesc la nivelul soldurilor, coloanei vertebrale, antebratului. Prin efectuarea constanta a exercitiilor fizice, se imbunatateste circulatia la nivelul osului si astfel, este marita densitatea osoasa.

 

Ce se intampla cu articulatiile?

Bolile reumatice sunt din ce in ce mai frecvente, indiferent de varsta, dar accentuandu-se in timp. Durerile reumatice se manifesta la nivelul articulatiilor, intra sau periarticular. Exercitile fizice sunt singurele in masura sa combata mobilitatea redusa ca urmare a artritelor. 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s