Stiati ca…

– durerea este semnalul de alarma al organismului ca ceva nu functioneaza corect?
– pentru a indeparta stresul este nevoie de cateva exercitii fizice? Acestea ajuta la oxigenarea creierului si stimuleaza producerea de endorfine, responsabile de starea de fericire.
– scaderea oxigenarii creierului si a fluxului sanguin cerebral, dieta neadecvata, lipsa activitatii fizice si supraponderabilitatea duc la deteriorarea memoriei?
– exercitiile fizice ajuta muschii sa obtina un aport mai mare de oxigen?
– activitatea fizica sustinuta previne formarea de depozite de grasimi mentinandu-se astfel rapiditatea fluxului de sange?
– mersul este cel mai natural mod de a efectua exercitii fizice? Este o activitate cu impact redus care ajuta la cresterea ritmului cardiac si implicit, imbunatatirea circulatiei sanguine?
– exercitiile fizice care ajuta la detensionarea musculara (ex: stretchingul) imbunatatesc circulatia reducand stresul si anxietatea?
– mersul pe bicicleta antreneaza intens musculatura picioarelor si tonifica articulatiile intregului organism?
– In antichitate, grecii considerau masajul zilnic una dintre cele mai eficiente metode in asigurarea unei bune stari de sanatate, afirmatie sustinuta si in zilele noastre de catre specialisti?
– masajul picioarelor stimuleaza atat circulatia sanguina cat si sistemul limfatic? Efectuat cu regularitate, ajuta in prevenirea venelor varicoase?
– principalele simptome ale anemiei sunt: oboseala, dificultatile de respiratie, bataile rapide ale inimii, ameteala, crampele musculare, insomnia?
– calciul este depozitat in oase (acestea contin in jur de 1 kilogram de calciu, adica 99% din calciul organismului), carora le asigura soliditatea, sub forma de fosfat de calciu si citrat de calciu?
– calciul intervine in functionarea muschilor, in particular a miocardului, si in comandarea muschilor de catre nervi?
– in cazul problemelor coloanei lombare (discopatii, lombosciatica, hernii de disc) durerea este amplificata de tuse, stranut, defecatie, datorita cresterii presiunii intrarahidiene?

Lasă un comentariu