Stiati ca…

– durerea este semnalul de alarma al organismului ca ceva nu functioneaza corect?
– pentru a indeparta stresul este nevoie de cateva exercitii fizice? Acestea ajuta la oxigenarea creierului si stimuleaza producerea de endorfine, responsabile de starea de fericire.
– scaderea oxigenarii creierului si a fluxului sanguin cerebral, dieta neadecvata, lipsa activitatii fizice si supraponderabilitatea duc la deteriorarea memoriei?
– exercitiile fizice ajuta muschii sa obtina un aport mai mare de oxigen?
– activitatea fizica sustinuta previne formarea de depozite de grasimi mentinandu-se astfel rapiditatea fluxului de sange?
– mersul este cel mai natural mod de a efectua exercitii fizice? Este o activitate cu impact redus care ajuta la cresterea ritmului cardiac si implicit, imbunatatirea circulatiei sanguine?
– exercitiile fizice care ajuta la detensionarea musculara (ex: stretchingul) imbunatatesc circulatia reducand stresul si anxietatea?
– mersul pe bicicleta antreneaza intens musculatura picioarelor si tonifica articulatiile intregului organism?
– In antichitate, grecii considerau masajul zilnic una dintre cele mai eficiente metode in asigurarea unei bune stari de sanatate, afirmatie sustinuta si in zilele noastre de catre specialisti?
– masajul picioarelor stimuleaza atat circulatia sanguina cat si sistemul limfatic? Efectuat cu regularitate, ajuta in prevenirea venelor varicoase?
– principalele simptome ale anemiei sunt: oboseala, dificultatile de respiratie, bataile rapide ale inimii, ameteala, crampele musculare, insomnia?
– calciul este depozitat in oase (acestea contin in jur de 1 kilogram de calciu, adica 99% din calciul organismului), carora le asigura soliditatea, sub forma de fosfat de calciu si citrat de calciu?
– calciul intervine in functionarea muschilor, in particular a miocardului, si in comandarea muschilor de catre nervi?
– in cazul problemelor coloanei lombare (discopatii, lombosciatica, hernii de disc) durerea este amplificata de tuse, stranut, defecatie, datorita cresterii presiunii intrarahidiene?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s