Longevitatea si conditia fizica

Longevitatea se cladeste prin conditie fizica? Raspunsul este afirmativ. Daca luam in considerare ca rezistenta organismului nostru se imbunatateste, ceea ce duce la o mai buna adaptare la eforturile zilnice si implicit combaterea oboselii precoce, deja putem stabili o prima teorie in cee ce priveste efectul in timp al efortului fizic organizat.
Vorbim de activitate fizica organizata (specifica varstei, sub supravegherea specialistului, adaptata organismului fiecaruia) deoarece activitatile zilnice care implica un oarecare efort (raportandu-ne la faptul ca ducem o viata sedentara), nu reprezinta baza conditiei fizice. Sunt persoane care considera ca au facut “miscare” daca au mers o data pe jos, lasand masina acasa sau au petrecut un sfarsit de saptamana facand curatenie prin casa. Conditia fizica nu se imbunatateste prin aceste mijloace ci din contra, in cazul unor miscari gresite si suprasolicitante putem afecta organismul.
Activitatea fizica mareste longevitatea si protejeaza organismul de bolile cronice. Amelioreaza activitatea cardio-vasculara, diabetul si combate obezitatea. Starile depresive sunt ameliorate daca persoanele suferinde isi imbunatatesc conditia fizica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s