Scoala spatelui

Scoala spatelui reprezinta un program de prevenire a aparitiei durerilor de spate, bazat pe tehnici comportamentale. Persoanele ce prezinta anumite afectiuni ale spatelui trebuie sa fie informate asupra regulilor ce trebuie respectate pentru a evita aparitia durerilor. Astfel, ele trebuie invatate care este postura corecta a spatelui si cum sa mentina aceasta postura.

Trebuie sa stie ce miscari au de evitat si ce activitati pot efectua pentru a nu-si pune in pericol coloana vertebrala, in special zona lombara. Este important sa avem un control postural permanent pentru a nu genera durere si a putea efectua in conditii optime orice tip de activitate.

De exemplu o pozitie corecta de odihna este in culcat pe spate, cu umerii usor ridicati si genunchii indoiti (perna sub genunchi). In aceasta pozitie coloana vertebrala este in pozitie corecta si se relaxeaza musculatura. In caz de dureri se adopta aceasta pozitie.

Se invata deprinderea unor miscari cotidiene bazate pe menajarea spatelui:

– ridicarea obiectelor de jos, a greutatilor, se va face prin indoirea genunchilor si a soldurilor, cu ambele maini.

Ideal este ca aceste miscari sa vi le explice si demonstreze un kinetoterapeut si apoi dumneavoastra sa le deprindeti pentru a le folosi permanent.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s