Lordozele

In mod normal coloana vertebrala prezinta trei curburi: doua curburi lordotice – una in zona cervicala si una in zona lombar – si o curbura cifotica in zona toracala.

Hiperlordoza reprezinta accentuarea curburii normale (in special in zona lombara). Poate fi doar o atitudine lordotica sau o accenuare a lordozei normale care este insotita si de alte modificari:

o bazinul inclinat anterior ;
o abdomenul proeminent in fata ;
o umerii trasi in spate.

Copiii nu prezinta dureri in cazul existentei acestor modificari si de aceea este de multe ori neglijata aceasta atitudine deficiara. Dar in timp, apar contracturi musculare si fixarea in pozitie deficitara a elementelor osoase, care duc la aparitia durerilor. Durerile sunt localizate in zona lombara, dar pot interesa si zona toraco-lombara. Pot interesa bazinul si zona fesiera si in timp sa iradieze catre membrul inferior (hernie de disc).

Reclame

3 gânduri despre „Lordozele

  1. va rog sfatuitima…o cazatura pe spate cu impact puternic in zona bazin fese ma face sa ma misc f f greu cand urc trepte durerea e f puternica si se lasa in fese picioare sa fie ceva fracrurat?sant 2 saptamani de la impact si durerea e la fel de mare ce i de facut????

  2. marcela spus,

    pe noiembrie 9, 2011 pe 6:30 am

    va rog sfatuitima…o cazatura pe spate cu impact puternic in zona bazin fese ma face sa ma misc f f greu cand urc trepte durerea e f puternica si se lasa in fese picioare sa fie ceva fracrurat?sant 2 saptamani de la impact si durerea e la fel de mare ce i de facut????

    Răspunde

    • Sfatul meu este sa ajungeti de urgenta la un medic ortoped. Medicul este in masura sa constate cat de grav este traumatismul dumneavoastra si sa va sfatuiasca sa urmati anumite investigatii pana la stabilirea unui diagnostic. Nu ignorati problema stand acasa si crezand ca va trece de la sine. Multa sanatate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s