Deficientele fizice

Deficientele fizice reprezinta modificari ale organismului, care duc la tulburari in cresterea si dezvoltarea normala a corpului.

Cu toate ca acesta problema este una foarte importanta, multe pesoane trec cu vederea usoarele deviatii ale coloanei vertebrale, in special la copii, nestiind ca in timp se pot accentua foarte mult si pot duce la modificari ireversibile. Fiecare parinte trebuie sa observe atitudinea copilului sau, si in cazul unor suspiciuni legate de atitudinea corecta a corpului sa se prezinte la specialist (medicul ortoped).

Trebuie stiut ca pentru o modificare fizica descoperita din timpul copilariei exista sanse de ameliorare si chiar vindecare. Odata cu incheierea cresterii sansele scad si modificarile se vor accentua in timp ducand la probleme grave.

Din cauza ghiozdanului prea greu, a pozitiei deficitare in banca la scoala, la calculator, copii adopta posturi nu tocmai corecte. Se observa ridicarea unuia dintre umeri (poate duce in timp la aparitia scoliozei), aplecarea capului in fata si curbarea in spate a coloanei (cifoza), si multe alte deviatii care pot sa apara in timp.

Ne referim in special la copii, pentru ca la ei se poate interveni pentru a nu se accentua aceste modificari patologice, prin practicarea consecventa a unor exercitii fizice sub supravegherea kinetoterapeutului. La adult, modificarile odata instalate, se accentueaza in timp si duc la dureri foarte mari care se cronicizeaza si se amelioreaza greu.

Cauzele deficientelor fizice: predispozitii ereditare, boli cronice, atitudinea deficitara, lipsa de organizare a muncii si repausului, alimentatia neechilibrata, dormitul pe paturi necorespunzatoare, lipsa exercitiilor fizice (sedentarismul), mentinerea prelungita a unor pozitii fixe.

Deficientele fizice au influenta nefasta asupra organismului. De exemplu slabirea musculaturii spatelui si abdomenului duce la dureri in zona respectiva, constipatie, respiratie deficitara.

Deficientele fizice ce se pot ameliora prin kinetoterapie sunt :
– cifozele ;

* hiperlordozele ;
* scoliozele ;
* torticolis ;
* luxatia congenitala de sold ;
* deviatii ale genunchilor (genunchi in X-valg, in O-var, hiperextensie, flexie)
* picior plat, addus, valg….

Reclame

2 gânduri despre „Deficientele fizice

 1. Buna

  Asi dori sa stiu daca la un adolescent cu varsta de 15 ani care face sport de performanta de la varsta de 4 ani, se mai pot ameliora prin kinetoterapie deviatiile ale genunchilor in X-valg, daca da, ce ar trebuie sa faca si unde, mentionez ca atunci cand uneste picioarele are o distanta intre calcaie (tibi) de 10 cm, si daca se poate agrava aceasta problema daca continua sa mai face sport de performanta. A practicat inotul, atletismul, karate, iar de 4 ani face rugby. mentionez ca problema cu picioarele in X-valg a aparut de vreo 4-5 ani.

  Rog trimiteti raspuns pe adresa de email::

  sparotrading@hotmail.com

  Multumesc.

  • Buna ziua!
   Diin pacate nu am reusit sa trimit mail pe adresa pe care mi-ati lasat-o mai sus, dar va voi raspunde pe blog.
   Sfatul meu este sa mergeti intai la un medic specialist ortoped pentru o
   consultatie. Acesta este in masura sa vada gradul de afectare al
   genunchilor si in urma unor investigatii specifice sa va explice ce sa
   faceti in continuare: daca are voie sa faca sport in continuare, ce
   sporturi sunt indicate si alte nelamuriri pe care le aveti.
   Multa sanatate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s