Efectele masajului

Daca acum cativa ani masajul era privit ca un moft, in zilele noastre este o necesitate. Cine nu sufera de dureri de spate ? Cine nu doreste sa se relaxeze pentru un timp ? Cine nu doreste cateva clipe de liniste, pentru a uita de stresul de la serviciu?

Traim intr-un stres continuu, intr-o agitatie completa, de aceea trebuie sa avem grija de noi. Masajul este unul dintre metodele placute si accesibile de a ne reveni dupa o zi agitata de munca. Efectele masajului se cunosc de foarte mult timp, si totusi multe persoane nu au cunostinta despre acestea.

Cele mai importante efecte ale masajului sunt :

– relaxare fizica si psihica ;
– analgezic ;
– sedativ ;
– diminuarea hormonilor se stres ;
– favorizeaza procesele de vindecare
– activarea circulatiei sangvine si limfatice.

Masajul nu trebuie facut de oricine. Sunt tehnici bine studiate pe care nu le inveti uitandu-te cum executa cineva acele manevre sau citind din carti. Masajul trebuie efectuat de catre un specialist, deoarece acesta cunoaste particularitatile corpului uman si va alege metodele folosite.

Masajul, ca si alte metode folosite (gimnastica medicala, dieta, fizioterapia) trebuie adaptat individului. Fiecare persoana are anumite particularitati si in functie de acestea se efectueaza sau nu manevrele masajului.

 

Reclame